دستگاه های تصفیه آب خانگی در چندین سال اخیر اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده اند. آلودگی های روز افزون آب و عدم تصفیه آن ها به صورت کامل به دلیل حجم زیاد، موجب شده است تا به کیفیت آب آشامیدنی توجه بیشتری داشته باشیم و سعی کنیم تا آلودگی های آن را از بین برده تا از اثرات منفی و زیان بار آن ها جلوگیری نماییم. دستگاه تصفیه آب خانگی از چندین فیلتر تشکیل شده است که هر کدام از آن ها دارای ویژگی های متفاوتی می باشند.
این فیلترهای تصفیه آب انواع ذرات و نا خالصی های آب را جدا می کنند تا آبی که در اختیار ما قرار دهند عاری از هر نوع نا خالصی و آلودگی باشد. برای آشنایی بیشتر با فرایند تصفیه آب و مراحل آن و هم چنین مواد تشکیل دهنده ی آن ها در این مطلب اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
مراحل دستگاه تصفیه آب فیلتر های دستگاه تصفیه آب با توجه به وظایفی که دارند به ترتیب خاصی در دستگاه قرار می گیرند. این فیلتر ها در عین حال که به طور جداگانه ای کار می کنند اما مکمل یکدیگر هستند. برندهای معتبر دستگاه تصفیه آب خانگی برای عملکرد بهتر و جلوگیری از خرابی، نیازمند این است که فیلتر هایش به صورت دوره ای و منظم تعویض شوند. این کار باعث می شود تا فیلتر ها به فعالیت خود بتوانند به خوبی ادامه بدهند و آب را تصفیه کنند و هم دستگاه را دچار مشکل نکنند.
چرا که عدم تعویض به موقع فیلتر ها ممکن است دستگاه شما را نیز بسوزاند و به فیلتر های دیگر آسیب بزند. در حال حاضر دستگاه های تصفیه آب از روش اسمز معکوس استفاده می کنند که بهترین نوع برای تصفیه آب می باشند و به خوبی می توانند املاح و آلاینده های آب را از بین ببرند. مراحل دستگاه تصفیه آب به ترتیب زیر می باشد:
مرحله ی اول
در مرحله ی اول تصفیه، فیلتر پروپیلن یا pp قرار می گیرد. ابتدا آب با ورود به این فیلتر رسوبات و مواد درشت تر خود را از دست می دهد. قطر منافذ فیلتر پروپیلن 5 میکرون است و ذرات بزرگ از این ابعاد را به دام می اندازد. زمان تعویض این فیلتر بستگی به نوع آب و رسوبات درون آن دارد. هر چه قدر مقدار رسوبات آب بیشتر باشد زمان تعویض این فیلتر هم کوتاه تر می شود. اما معمولا هر 6 ماه یک بار فیلتر پروپیلن باید تعویض شود. این فیلتر پس از مدتی به رنگ قهوه ای در می آید که یکی از نشانه های تعویض آن می باشد.
مرحله دوم
در دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس در مرحله ی دوم از فیلتر کربن پودری با گرانول استفاده می شود که می تواند مواد شیمیایی درون آب مثل کلر، آفت کش ها و گاز های محلول شیمیایی را از بین ببرد. کلر نباید وارد فیلتر های بعدی به خصوص ممبران شود چون به آن آسیب می رساند و عملکرد آن را مختل می کند. بوی نامطبوع آب هم توسط این فیلتر از بین می رود. فیلتر کربن پودری مانند فیلتر اول هر 6 مه یک بار باید تعویض شود.
مرحله سوم
در مرحله ی بعدی فیلتر کربن بلاک یا کربن تکه ای قرار دارد. این فیلتر کامل کننده ی فیلتر قبلی می باشد. یعنی هر آن چه از مواد شیمیایی باقی مانده در آب را به دلیل منافذ کوچک تر از بین خواهد برد. زمان تعویض این فیلتر هر 6 ماه تا یک سال می باشد.
مرحله چهارم
این مرحله مهم ترین قسمت در تصفیه آب اسمز معکوس است. فیلتر ممبران دارای منافذی به قطر 0001/0 میکرون است. به دلیل ریز بودن منافذ این فیلتر، برای این که تمام ذرات مضر آب از بین بروند، با استفاده از پمپ، آب با فشار زیاد از آن عور می کند. این عمل باعث می شود که هیچ نوع آلودگی و املاحی وارد آب نشود و تنها مولکول های آب اجازه ی ورود پیدا کنند. همه ترین ماده ای که توسط این فیلتر حذف می شود نیترات است که در صورت عدم حذف آن باعث بیماری های خطرناکی خواهد شد. هم چنین یون ها و املاح آب هم حذف می شوند که به شیرین شدن و کاهش سختی آب کمک می کند. عمر این فیلتر یک سال است و سالی یک بار باید تعویض شود. مرحله پنجم
برای تصفیه نهایی آب در این مرحله از فیلتر کربن اکتیو یا پست کربن استفاده می شود. علت قرار گرفتن این فیلتر در مرحله ی پنجم این است که بوی نامطبوع آب درون منبع دستگاه را از بین ببرد و مواد شیمیایی باقی مانده در آب را حذف کند. بعد از رد شدن آب از این فیلتر بو و مزه ی بسیار بهتری خواهد داشت. زمان تعویض فیلتر کربن اکتیو سالی یک بار می باشد.
مرحله ششم
فیلتر مینرال یا قلیایی یکی از مهم ترین فیلتر هایی هستند که به نوعی از مزایای دستگاه تصفیه آب می باشند. فیلتر مینرال می تواند مواد معدنی حذف شده از اب را دوباره به آن برگرداند تا خاصیت مفید خود را نگه دارد. در برخی دستگه ها به جای فیلتر مینرال از فیلتر قلیایی استفاده می شود که همان کارکرد را دارد. این فیلتر برای تنظیم ph آب قرار می گیرد یعنی سختی آب را به اندازه ای بالا می برد که مضر نباشد. در این صورت آب هم مواد معدنی خود را حفظ می کند و هم حاوی آنتی اکسیدان هایی می شود که برای جلوگیری از سرطان بسیار مفید هستد.
ما در این جا مراحل یک تا شش مرحله فیلتر تصفیه آب را از یک دستگاه تصفیه آب 6 مرحله ای شرح دادیم. اما دستگاه های اسمز معکوس می توانند تا 9 مرحله تصفیه آب نیز داشته باشد. به طور مثال استفاده از فیلتر قلیایی در مرحله ی هفتم، فیلتر فرابنفش و یا فیلتر اکسیژن ساز. قرار گرفتن این فیلتر ها در دستگاه تصفیه ضروری نیست و بنا به در خواست خریدار می تواند اضافه شود. هر چه تعداد مراحل دستگاه بیشتر باشد قیمت آن نیز افزایش می یابد و مزایای دستگاه هم بیشتر می شود.
مواد تشکیل دهنده انواع فیلتر تصفیه آب حال که با مراحل تصفیه آب آشنا شدید خوب است که اطلاعاتی در رابطه با مواد تشکیل دهنده انواع فیلتر تصفیه آب نیز داشته باشید. بدون شک بهترین مارک فیلتر تصفیه آب خانگی میتواند در دستگاه های مینروا Minerva اصل تایوان موجود باشند که گیاهی از پوسته نارگیل تولید شده و ممبران دستگاه های مینروا نیز 13 لایه ریزبافت هستند و هولوگرام آن اورجینال و رنگی است. ضمن این که کیفیت آب آشامیدنی با فیلترهای اصلی بیشتر از دستگاه های چینی خواهد بود.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!